Lieke Martens schiet Oranje naar zege tegen België

Lieke Martens van het Nederlands elftal scoort de 1-2 langs Heleen Jaques van België. © ANP
Lieke Martens heeft de Oranjeleeuwinnen maandagavond aan de zege geholpen tegen België.
De linksbuiten uit Nieuw-Bergen schoot Oranje in de 74e minuut op voorsprong tegen onze Zuiderburen. Daarmee heeft ze haar ploeg naar de kwartfinale geschoten.

Penalty

In de eerste helft had Oranje het betere van het spel. In de 27e minuut ging de bal op de stip, nadat Jackie Groenen hard werd onderuit gehaald door Coutereels. Aanvoerdster Sherida Spitse benutte deze buitenkans en schoot de Oranjevrouwen naar de dikverdiende voorsprong.

Gelijkmaker

In de 59e minuut kwamen de Belgen op gelijke hoogte. Keepster Sari van Veenendaal schatte een hoge voorzet van Tessa Wullaert helemaal verkeerd in: 1-1.

Uitblinkster

In de 74e minuut is het uitblinkster Martens die met een beetje mazzel weet te scoren. Haar bal belandde via het been van Heleen Jaques in het Belgische doel. Vlak voor tijd kreeg Vanity Lewerissa ook nog speeltijd. De Maastrichtse kwam op het veld voor Vivianne Miedema.

Kwartfinale

De voetbalsters hadden na overwinningen op Noorwegen en Denemarken (twee keer 1-0) voldoende aan een gelijkspel tegen België zich te plaatsen voor de kwartfinales. Door de winst gaat Oranje als ongeslagen nummer één van groep A naar de kwartfinale, waarin zaterdag in Doetinchem de nummer twee van groep B wacht.