Tiental Roda gaat nipt onderuit bij Excelsior

Mikhail Rosheuvel. © Jack Kochanowski
Roda JC heeft tegen Excelsior met 1-0 verloren. Het doelpunt van Luigi Bruins viel vlak voor rust toen Roda nog maar met tien man op het veld stond.
Mikhail Rosheuvel werd zes minuten eerder met een rode kaart van het veld gestuurd door scheidsrechter Dieperink die zijn debuut maakte in de Eredivisie.

Speldenprikje

?Het eerste half uur was het een wedstrijd zonder kansen. Het spel ging op en neer en meer dan enkele speldenprikje werden er niet uitgedeeld. Dat veranderde na 36 minuten toen Mikhail Rosheuvel van het veld werd gestuurd met een rode kaart na een overtreding op nota bene het middenveld. Zes minuten later profiteerde de thuisploeg al van het overwicht. Luigi Bruins bracht zijn ploeg op voorsprong.
Jurjus
Na de pauze drong Excelsior aan en kwam ook vaker voor het doel van Jurjus, maar Roda hield redelijk gemakkelijk stand en probeerde zelf ook aan te vallen. Zo kreeg Schahin na ongeveer een uur een dot van een kans, maar hij raakte de vrije trap die genomen werd door Mohamed El Makrini niet vol. Toch had doelman Kristinsson nog moeite om het schot te keren.
Strafschop
In de78ste minuut kreeg Excelsior een penalty omdat El Azzouzi volgens de scheidsrechter door Kum werd gevloerd. Jurjus wist de strafschop van Bruins te keren en voorkwam daarmee een grotere achterstand. In de laatste 20 minuten kwamen er wel kleine kansjes over en weer, maar gescoord werd er niet meer.
Door deze nederlaag heeft Roda acht van de laatste elf duels verloren. Excelsior behaalde zijn eerste thuisoverwinning dit seizoen.