Pechvogel Kuipers blijft nuchter na horrordebuut

© Jack Kochanowski
Nick Kuipers beleefde zaterdagavond een inktzwart eredivisiedebuut in het shirt van ADO Den Haag. De Maastrichtenaar was betrokken bij de drie tegendoelpunten van PSV.
De verdediger, pas hersteld van een langslepende liesblessure, moest zaterdagavond onverwacht in de basiself beginnen tegen de Eindhovenaren, omdat Tom Beugelsdijk niet fit bleek in de warming-up. Kuipers kwam afgelopen zomer over van MVV, maar kon door een schorsing en fysieke klachten nog niet in actie komen.

De Jong

Binnen vijf minuten was PSV-spits Luuk de Jong hem te snel af, een paar minuten later schoot Kuipers de bal tegen De Jong aan, waardoor het al snel 2-0 werd. Alsof dat nog niet genoeg, veroorzaakte hij ook nog een penalty. In de ogen van de scheidsrechter duwde hij Steven Bergwijn omver. De penalty werd vervolgens benut door Marco van Ginkel.
De Haagse club heeft op hun Facebook-pagina een charme-offensief ingezet voor Kuipers na zijn foutjes van zaterdagavond.

Nuchter

Na afloop reageert de ex-MVV’er nuchter voor de camera van de NOS. "Bij de eerste goal dacht ik: oké, dit is gebeurd, nu weer oppakken. En kort daarna is dat andere moment waarbij er een miscommunicatie is. Maar ook dat moet je accepteren en dan de wedstrijd zo goed mogelijk uitspelen. Ja, het was een minder begin..."

Twijfels

Over de strafschop heeft Kuipers zijn twijfels. "Nou, ik denk dat daar heel weinig aan de hand was. Zonde. Maar ik ben blij dat ik het vertrouwen van de trainer heb gekregen. Mentaal en fysiek ben ik er ook prima doorheen gekomen."

'Beste oplossing'

Zijn trainer, Alfons Groenendijk, neemt Kuipers in bescherming. "Hij traint goed, is fit en kan met zijn sterke fysiek goed tegen een type-Luuk de Jong spelen. Die jongen is een voorbeeldprof. Hij zag er bij de eerste twee goals inderdaad niet goed uit, maar ik blijf ook achteraf zeggen dat dat de beste oplossing was." Volgens de oefenmeester wordt de Maastrichtenaar "hier een grote kerel van" en heeft hij zich in de tweede helft hersteld. "We gaan deze jongen helpen, hij is mentaal sterk en krabbelt wel weer op", vult Groenendijk zondag aan bij Fox Sports.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!