Lekke band speelt Xavier Maassen parten in Spa

© L1
Xavier Maassen heeft het succes in de eerste race van de Blancpain GT3 Cup Challenge Benelux op het circuit van Spa-Francorchamps niet kunnen herhalen. De Maastrichtenaar finishte in de tweede race als twaalfde.
Maassen had zich als tweede gekwalificeerd voor de race van zaterdag op het Ardennen-circuit en kon Ayhancan Guven, die van pole positie was gestart, in de eerste ronde volgen.

Lekke band
In de tweede ronde kreeg de Porsche-coureur van DVB Racing een lekke band en moest hij de pitstraat in. Daardoor zakte hij naar de negentiende plek. In het vervolg van de race wist Maassen zich naar voren te werken en na dertig minuten als twaalfde over de streep te komen.

De race werd gewonnen door Guven, die ook aan de leiding gaat in de strijd om het kampioenschap in de Blancpain GT3 Cup Challenge Benelux. Maassen staat op de tweede plaats.

Maximaal resultaat
In een reactie vertelde Maassen aan L1 dat de twaalfde plaats na de lekke band het maximaal haalbare was. "Ik heb vrijdag in de eerste race wat van mijn puntenachterstand op Guven weg kunnen werken, maar die is nu weer toegenomen." Maassen heeft nog vier races om de achterstand weg te werken en zijn kampioenschap te prolongeren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!