Kansloos Roda JC onderuit in Utrecht: 2-0

© Jack Kochanowski
Roda JC heeft bij FC Utrecht een 2-0 nederlaag geleden. De geel-zwarten produceerden geen enkel schot op doel tegen het veel sterkere Utrecht, dat naliet Roda met een monsterscore naar huis te sturen.
Roda trad aan met nieuweling Ashton Götz op de rechtsbackpositie en ook Tsiy Ndenge startte voor het eerst in de basisopstelling. Er was echter geen reden tot feest, want na amper 77 seconden spelen stond FC Utrecht al op voorsprong. De eerste aanval van de thuisploeg werd vanaf rechts afgerond door de geheel vrijstaande Sander van de Streek. Roda werd overrompeld in de eerste tien minuten, maar Cyril Dessers en Zakaria Labyad lieten na de voorsprong te vergroten.

Storm

?De Utrechtse storm ging daarna enigszins liggen, maar dat leidde niet tot doelpogingen voor de bezoekers uit Kerkrade. De ploeg van Robert Molenaar was bijzonder slordig in de passing en het vele balverlies speelde FC Utrecht zelfs in de kaart. Zo moest keeper Jurjus redden op schoten van Gyrano Kerk en Sean Klaiber en was de doelman kansloos op een diagonaal schot van Labyad, maar de lat was Roda daarbij gunstig gezind. Op slag van rust miste opnieuw Kerk bovendien het doel op een haar na.

Overklast

Ook in het eerste kwartier ná rust werd Roda JC overklast door de Domstedelingen. Dat gaf keeper Jurjus wel de gelegenheid om uit te blinken, want in een tijdsbestek van zo'n tien minuten pakte hij een kopbal van Van de Streek, pareerde hij op katachtige wijze een van richting veranderd schot en hield hij ook Kerk in kansrijke positie van scoren af. Toch moest de keeper zich een tweede keer gewonnen geven: na voorbereidend werk van Dessers rondde Labyad zuiver af.

Kansenregen

De Utrechtse kansenregen bleef ook in het laatste gedeelte van de wedstrijd voortduren. Invaller Jean-Christophe Bahebeck had tweemaal het vizier niet op scherp staan en kopballen van Limburger Willem Janssen en Edson Braafheid verdwenen nét niet in het doel. Gevaar van Roda-zijde zou definitief uitblijven, waardoor de Kerkradenaren voor het eerst in de clubhistorie het seizoen openen met vier nederlagen op rij.

Willem II

Volgende week staat voor de Kerkradenaren een belangrijk duel op het programma: Willem II, dat net als Roda JC nog puntloos is na vier speelrondes, komt zaterdag op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.