Voetbalsters strijden om plek in finale EK

© ANP
De Nederlandse voetbalsters kunnen donderdag geschiedenis schrijven. De ploeg met uitblinker Lieke Martens strijdt vanaf 20:45 uur in Enschede met Engeland om een plek in de finale van het EK.
Acht jaar geleden troffen beide landen elkaar ook in de halve finales van de Europese eindronde, toen wonnen de Engelsen in de verlenging met 2-1.

Engeland

Zowel de Nederlandse 'Leeuwinnen' als de Engelse 'Lionesses' hebben al hun wedstrijden op dit EK gewonnen. Oranje was in de kwartfinale met 2-0 te sterk voor Zweden, Engeland versloeg Frankrijk met 1-0 dankzij het vijfde doelpunt op dit EK van topscorer Jodie Taylor.

Geblesseerd

Wiegman hoopt dat Stefanie van der Gragt fit genoeg is om te starten in de uitverkochte Grolsch Veste. De bondscoach kan de verdedigster, die tegen Zweden uitviel met knieklachten, goed gebruiken om Taylor af te stoppen. Engeland moet het doen zonder de geblesseerde keepster Karen Bardsley en de geschorste Jill Scott, die acht jaar geleden tijdens het vorige EK-duel het winnende doelpunt maakte.
In Breda begint om 18.00 uur de eerste halve finale, tussen Oostenrijk en Denemarken.