Roda verslaat kampioen in debuut Keuken Kampioen Divisie

Henk Duikhuizen passeert Dennis Johnsen van Jong Ajax. © Beeldbank Limburg
Bij haar debuut in de eerste divisie heeft degradant Roda JC de regerend kampioen Jong Ajax verslagen.
In het Parkstad Limburg Stadion werd het 2-1, met name dankzij een gebrekkige verdediging van het beloftenteam van Ajax met Perr Schuurs in de gelederen.

Goede start

Een kleine 8000 toeschouwers zagen Roda na 20 minuten op voorsprong komen. Chance Simakala gaf de voorzet die door Mario Engels werd verzilverd. Livio Milts had niet veel later, opnieuw dankzij Simakala, een goede kans op de 2-0 maar Jong Ajax-doelman Kotarski wist de bal te stuiten. Alleen in de slotfase van de eerste helft werden de Amsterdammers nog even gevaarlijk, maar een schot van Dennis Johnsen ging de tribune in.
[slideshow:video:1259827||video:1263418||image:1131048]

Gekeerde kansen

In de tweede helft wist Jong Ajax de druk flink op te voeren. De bezoekers bleven het doel van Muyters opzoeken, maar verzuimden keer op keer om de aanvallen succesvol af te ronden. Juist op het moment dat Roda het evenwicht weer gevonden leek te hebben, scoorde Jurgen Ekkelenkamp in de 70ste minuut de gelijkmaker.

Lang konden de bezoekers echter niet achterover leunen, want amper een minuut later scoorde opnieuw Engels de 2-1. Dat leverde hem bij zijn wissel, kort voor het fluitsignaal, een staande ovatie op.

Navajo Bakboord van Jong Ajax. © Beeldbank Limburg
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!