Jeugdtrainer Juul Franssen voorspelde WK-brons

© Kim Langeslag (L1)
Voordat de Reuverse Juul Franssen de bronzen partij op het WK judode, voorspelde haar jeugdtrainer Eddy van de Pol al dat ze een medaille zou pakken.
"Ik was al blij dat ze tegen de Duitse Martyna Trajdosop had geloot", reageert hij verheugd. "Ik heb contact gehad met Juuls zus Kim en was ervan overtuigd dat het ging lukken. Tegen haar heb ik gezegd: dit gaat ze pakken. En als het iemand verdiende dan was het Juul wel."

Gigantisch hard gewerkt
Na de gewonnen partij werd Juul Franssen heel emotioneel. Dat snapt de judotrainer als geen ander. "Ze heeft altijd gigantisch hard gewerkt, maar ook veel pech meegemaakt. Juul heeft zich telkens moeten waarmaken en dan ook nog het gevecht met de judobond. Dan begrijp ik die emoties die ze losgooit na dit fantastisch moment. Je hebt drie toernooien waar je een 'echte' medaille kunt halen, dat is op het EK, het WK en de Olympische Spelen. De rest eromheen telt niet."

Trotse Juul Franssen na brons: 'Wil snel naar familie'

Juiste mentaliteit

Op haar zevende stapte Juul Franssen samen met haar zus Kim voor het eerst binnen in de sportschool van Eddy van de Pol in Helmond. Vanaf het eerste moment zag de judoleraar dat er een talent school in de Reuverse". Volgens hem waren beide meisjes uit het goede hout gesneden. "Ze konden judoën, vechten en hadden de juiste mentaliteit. Ik zag dat Juul al met een jaar of elf alles in zich had om kampioen te worden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!