'Verstappen misschien wel de rijkste Nederlander'

© ANP
Formule 1-icoon Niki Lauda denkt dat Max Verstappen er goed aan heeft gedaan zijn contract bij Red Bull te verlengen; iets dat volgens de drievoudig wereldkampioen ook een aardige cent heeft opgeleverd.
Dat zegt de Oostenrijker, die voor Mercedes werkt, in gesprek met NOS.

Rijkste Nederlander
Volgens Lauda is de jonge Limburger binnen na de nieuwe deal met Red Bull. "Ik weet niet of hij nu de rijkste Nederlander is, maar het zal niet veel schelen", start de voormalig coureur zijn relaas. "Max heeft dit goed aangepakt. Hij heeft gezegd: ik ben volwassen, ik heb races gewonnen, trek de portemonnee maar."

Toekomst
Onder het publiek bestaan er twijfels over de verlenging van Verstappen. "Maar jullie hoeven je geen zorgen te maken in Nederland. Het is een topteam. Ze zullen niet wegzakken", begint Lauda, die deze geruststelling overigens teniet doet met een volgende opmerking. Hij is geen fan van Honda-motoren, die mogelijk in de Red Bull-bolides komen. "Dan krijgt Max wel miljoenen, maar geen overwinningen."

Vijftien jaar
Een andere grootheid in de Formule 1, Jacques Villeneuve, maakt zich geen zorgen over de Limburgse inhaalkoning. "Verstappen zit goed bij Red Bull. Ze zijn dol op hem. Max heeft nog minimaal vijftien jaar te gaan in de Formule 1, dus relax."