Drama voor Verstappen: Max crasht in eerste bocht

© ANP
Een domper voor Max Verstappen bij de start van de GP in Singapore. Hij startte vanaf de tweede plek, maar vloog er al bij de eerste bocht uit.
De Limburger kwam klem te zitten tussen Ferrari-coureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel. Hierdoor moest Verstappen de wedstrijd wederom staken.

Hoop op tweede F1-zege

Na een fantastische kwalificatie was er de hoop op de tweede F1-zege voor Verstappen in zijn carrière. Hij hoefde bij de start alleen Vettel voor zich te dulden.

Klem

De Red Bull-coureur kwam kort na de start in aanraking met de bolide van Sebastian Vettel. Direct daarna werd Verstappen klemgereden door Vettel en Kimi Raikkönen. Dat betekende einde wedstrijd voor alle drie de coureurs.
Vader Jos Verstappen reageert teleurgesteld bij Ziggo Sport: "Dit is jammer. Dit verpest je hele weekend."

Pechseizoen

Het is voor de pas 19-jarigeVerstappen de zevende keer dit seizoen dat hij de finish niet haalt. Eerder gebeurde dat in Bahrein, Spanje, Canada, Azerbeidzjan, Oostenrijk en België. Verstappen kwam daarmee op gelijke hoogte met Christian Klien (2006), David Coulthard (2007) en Mark Webber (2007), die in hun Red Bull ook in één seizoen in zeven wedstrijden voortijdig uitvielen.

Balkenende

Inmiddels is Max Verstappen aangeschoven bij zijn vader, zus en Jan Peter Balkenende. Die steekt Max een hart onder de riem: "Waardeloos. Na de race bij de Verstappens. Max, jouw tijd komt nog!"