Kampioenschap Lions nog geen voldongen feit

© iStock
De handballers van Lions hebben het landskampioenschap nog niet binnengehaald. In Volendam eindigde de tweede finalewedstrijd in een nipte 23-22 overwinning voor de Noord-Hollanders.
Lions had het eerste duel gewonnen met 30-23. Daardoor komt er een beslissende derde wedstrijd om de titel in Sittard-Geleen.

Moeizaam
Lions begon moeizaam aan het duel. Volendam was feller en nam al snel de leiding: na tien minuten was het 6-3. Lions kreeg het gat niet gedicht en stond halverwege de eerste helft zelfs achter met 12-5. Toch toonde de ploeg veerkacht, want na een knappe comeback stond een 12-11 ruststand op het bord.

Veel missers

Ondanks de inhaalrace kon de ploeg van Mark Schmetz het verschil in de tweede helft niet maken. Volendam bleef overeind en liep meteen weer uit (17-13). Lions miste veel schotkansen, mede door uitstekend keeperswerk van Volendam-keeper Schellekens. Een zinderende ontknoping volgde, waarin Lions terugkwam tot op één doelpunt. Het bleef spannend tot de laatste seconde, maar Volendam hield stand: 23-22.
Het beslissende derde duel wordt in het Pinksterweekend gespeeld in Sittard-Geleen.
Audio: Finale voor Lions nog geen uitgemaakte zaak (19 apr 2017)