Ricardo Floris wint tien mijl Maastrichts Mooiste

© Jean-Pierre Geusens
Ricardo Floris heeft de 10 Engelse Mijl gewonnen van Maastrichts Mooiste. Floris won in eigen stad de hoofdloop in 55:43 min en bleef daarmee clubgenoot Didier Frambach, tweede, ruim drie minuten voor.
Derde werd Vincent de Nardozza uit het Belgische Lanaken.

Kiewiet

Bij de vrouwen ging de zege op die afstand naar Saffira Kiewiet. De Groningse atlete had daarvoor 1 uur, 6 minuten en zes seconden nodig. De Eindhovense student Arne Jacobs won de 10 km in 34 minuten en 15 seconden. Bij de vrouwen bleef Katie van der Grinyer met 40:17 minuten de concurrentie ruim voor.

Afscheid Stitzinger

Patrick Stitzinger kwam niet in actie bij zijn officieel afscheid. De Maastrichtse atleet ondervond nog teveel last van een blessure die hij opliep in Edinburgh. Hij kreeg wel een gepast afscheid van het aanwezige publiek en collega-lopers. Speaker Frans Jacobs sprak hem en zijn trainer Carel van Nisselroy toe voor het bordes van het stadhuis en namen zijn palmares door: o.m. oud-Nederlands kampioen op de 10 km, de halve en de hele marathon. Ook bij het veldlopen eindigde hij vaker op het podium en schreef bijvoorbeeld de Abdijcross en de Mescherbergloop op zijn naam.