Roda-directeur Collard houdt vertrouwen in Korotaev

Korotaev op de foto met jonge Roda-fans, tijdens zijn eerste (en enige) bezoek aan Kerkrade. © ANP/Henk Korzelius
Directeur Wim Collard van Roda JC houdt vooralsnog vertrouwen in investeerder Aleksei Korotaev, ondanks het feit dat hij al maanden in de cel zit.
"Iedereen die hem hier gesproken heeft kan zich niet voorstellen dat hij schuldig is aan een financieel delict," zegt Collard tegen L1.

Internet

Collard zegt dat hij afgelopen maanden via e-mail contact heeft gehad met Korotaev. Onduidelijk is of hij in zijn cel de beschikking heeft over internet of dat iemand anders uit zijn naam de mails verstuurde.
Donderdag werd bekend dat de Zwitsers-Russiche zakenman in Dubai in de cel zit. Hij zit sinds 10 februari achter de tralies omdat hij een ongedekte cheque zou hebben uitgeschreven. Bij een veroordeling hangt hem een maximale gevangenisstraf van drie jaar boven het hoofd.

Lees ook: Roda JC neemt voorlopig afstand van geldschieter Korotaev

Van de baan

Korotaev zou een deel van de aandelen van Roda JC overnemen. Die overname is voorlopig van de baan. Roda JC onderzoekt nu wat er allemaal speelt rondom de zakenman. Daarna besluit de club of ze nog met hem verder wil.

Lees ook: Spelers Roda proberen aandacht bij competitie te houden

In januari kreeg de Kerkraadse club al een kleine 2 miljoen euro van Korotaev. Dat geld is gebruikt voor het kopen van nieuwe spelers. Met dat geld kunnen de aangetrokken voetballers ook in het seizoen 2017/2018 worden betaald.

Notaris

Er staat ook nog een bedrag van 2 miljoen euro klaar bij een notariskantoor in Limburg, bedoeld voor de overname van aandelen. Roda JC kan niet bij dat geld zolang Korotaev in de cel zit.