Video: 'Laatste week van de Tour wordt groot spektakel'

© George Deswijzen
De apotheose van de Tour de France is aangebroken en het wordt een laatse week vol spektakel.
"Woensdag wordt echt een experiment dat vanaf de start spannend wordt met gelijk een zware col", aldus wielerjournalist Raymond Kerckhoffs.

Formule 1-achtige startopstelling

De rit van woensdag is een experiment in de Tour met een soort Formule 1-achtige startopstelling. "In de eerstelijns komen de eerste twintig renners van het klassement te staan en wat er precies gaat gebeuren, weten we niet. Het is ook uniek, omdat het een rit wordt van 65 kilometer, bijna een tijdrit", aldus de journalist die al 29 keer verslag heeft gedaan van de Tour.

'Venijnige klim'

En wie is er nu juist goed in tijdritten? Precies, Tom Dumoulin. Kerckhoffs is dan ook hoopvol gezind voor de Maastrichtse renner. "Als er iemand is die zijn krachten goed weet in te delen en zich in het begin niet opblaast, is het Tom wel. De slotklim is een venijnige klim en hij kan op het eind altijd nog wat extra energie geven. Dit zou weleens goed voor hem kunnen uitpakken."

Vraagtekens

Wel heeft de wielerjournalist zijn vraagtekens over de rit. "Ik vind het apart dat er nog geen reactie vanuit de renners is gekomen of een protest. Ze moeten bijvoorbeeld al een half uur van te voren op de startlijn staan. Sta je daar met 32 graden een half uur lang."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!