Voormalig Real Madrid-speler kiest voor Fortuna

José Rodríguez komt ook nu niet naar Fortuna Sittard. © Fortuna Sittard
Fortuna Sittard heeft, enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt, nog een speler aan de selectie toegevoegd. José Rodríguez komt over van 1. FSV Mainz '05.
Fortuna huurt hem een seizoen van de Bundesliga-club, waar hij geen uitzicht had op speeltijd. De middenvelder is een product van de jeugdopleiding van Real Madrid.

Champions League

De 23-jarige Rodríguez doorliep een aanzienlijk gedeelte van de jeugdopleiding van de Koninklijke, waarna toenmalig hoofdtrainer José Mourinho hem in 2012 bij de hoofdmacht van de topclub haalde. Hij maakte in datzelfde seizoen zijn debuut in de Champions League, in een met 4-1 gewonnen duel tegen Ajax.

Geen doorbraak

De Spanjaard werd vervolgens door Real verhuurd aan Deportivo La Coruna, waarna hij de overstap maakte naar de Turkse topclub Galatasaray. Ook daar bleef een echte doorbraak uit en dus verkaste hij in 2016 naar Mainz. De Duitse middenmoter verhuurde hem in de afgelopen jaren aan Malaga CF en Maccabi Tel Aviv.

Contract

Het contract van Rodríguez bij Mainz loopt door tot de zomer van 2020. Of Fortuna in het huurcontract ook een optie tot koop heeft bedongen, is niet bekend. De transfermarkt sluit aanstaande vrijdagavond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!