Heldenonthaal voor kersverse koploper Fortuna Sittard

© Niels van Renen
De spelers van Fortuna Sittard zijn vrijdagavond verrast door een grote groep supporters, die hun helden onthaalden met fakkels en een greep uit het liedjesrepertoire.
De Sittardse ploeg staat sinds vrijdag, na de 2-4 overwinning op FC Den Bosch, bovenaan in de Jupiler League én heeft de beste papieren voor het winnen van de tweede periode.Vreugde

Dit zorgde vanzelfsprekend voor vreugde bij de harde kern van de club, die er de laatste jaren niet vaak in is geslaagd het supportershart harder te doen slaan. Nu dit wel het geval is, wordt dat op gepaste wijze gevierd. Rondom het stadion klonk het 'we love you Sittard, we do, oh Sittard I love you' en 'wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan'. Rode fakkels gaven het geheel wat extra glans.

Doelpuntenmachine

Het zijn overigens niet alleen het aantal punten en de plek op de ranglijst die een grote glimlach op de Sittardse gezichten tovert. Ook de doelpuntenmachine draait op volle toeren bij de koploper van de Jupiler League. Fortuna scoorde al 48 keer, wat een fraai gemiddelde van 2,6 treffers per wedstrijd betekent. Geen andere club in de competitie kan tippen aan die cijfers.