Commercieel directeur Janssen vertrekt bij Roda JC

© Jack Kochanowski
Nick Janssen heeft per direct zijn functie als commercieel directeur van Roda JC ter beschikking gesteld.
Roda JC kijkt momenteel naar een nieuwe organisatiestructuur en Janssen vindt het een goed moment om het stokje over te dragen, zo meldt de Kerkraadse club op haar site.

'Andere organisatiestructuur'

Nick Janssen: "De afgelopen jaren heb ik mij met heel veel plezier volledig ingezet voor Roda JC, een periode waarin we hele mooie en mindere momenten hebben meegemaakt. De club kijkt nu naar de opzet van een andere organisatiestructuur. In het belang van Roda JC vind ik dat men daarin met verfrissende en nieuwe ideeën de toekomst tegemoet moet kunnen gaan. Aangezien ik dit proces niet in de weg wil staan en de personen die dit proces gaan begeleiden de tijd en ruimte wil bieden, heb ik besloten om de club als commercieel directeur te verlaten."
Janssen heeft de functie van commercieel directeur van Roda JC bekleed sinds juni 2014.

Druk

Het Platform Roda JC, dat supporters, sponsoren en oud-spelers vertegenwoordigt, voerde onlangs de druk op de Roda-directeuren Wim Collard en Nick Janssen verder op. Volgens de afvaardiging moeten de algemeen directeur én commercieel directeur zo snel mogelijk het veld ruimen bij de Kerkraadse club.

'Ingrijpen'

Dat deed het platform via een bericht op de eigen Facebookpagina eind september. 'Het platform stelt vast dat langer aanblijven van beide heren contraproductief werkt. De club heeft sterke behoefte aan een nieuw, geloofwaardig geluid. Het platform blijft echter bij haar standpunt en zal de Raad van Commissarissen en clubeigenaar Frits Schrouff blijven oproepen tot ingrijpen.'