Pesthumeur levert Max Verstappen mogelijk boete op

© ANP
Max Verstappen viel zondag tijdens de Grand Prix van Bakoe voor de vierde keer dit seizoen uit. Na afloop ontliep hij de pers en dat komt hem mogelijk duur te staan.
De 19-jarige Red Bull-coureur hangt een boete van 25.000 euro boven het hoofd, zo meldt Grand Prix Radio.

Uitvalbeurt

Verstappen was in Azerbeidzjan op jacht naar een podiumplek, maar in de 12e ronde gaf zijn bolide er de geest aan. "Here we go again", foeterde de coureur over de boordradio.

Blauwe vakje

De 19-jarige Red Bull-coureur had er daarna flink de pest in. Hij ontliep alle media en heeft zich ook niet gemeld bij het zogeheten 'Media Square', het blauwe vak in de paddock waar de coureurs met de pers praten. En dat levert Verstappen mogelijk nog een boete op van 25.000 euro.

Social media

Uiteindelijk reageerde hij wel kort via de sociale media. "Ik maakte een veelbelovende start, maar kampte daarna weer met technische problemen. Het podium was bereikbaar voor me, dus ik ben erg teleurgesteld over de uitkomst van deze race."

Lees ook: Teleurgestelde Max Verstappen ontloopt pers

Teleurstellende reeks

Verstappen kent momenteel weinig geluk in de koningsklasse van de autosport. Voor de vierde keer in zes races haalde hij de finish niet. Voor Verstappen was het extra pijnlijk dat juist teamgenoot Daniel Ricciardo de tumultueus verlopen race in Bakoe uiteindelijk won.

Lees ook: Teambaas Red Bull voelt mee met pechvogel Verstappen