Raad Venlo wil eerst plan voor steun aan VVV

© Archief L1
De Venlose coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA willen eerst een concreet plan van voetbalclub VVV zien voordat ze zich uitspreken over financiële steun aan de profclub.
Duidelijk is in ieder geval dat er geen steun is voor het meebetalen aan de exploitatie van VVV-Venlo.

Oproep Berden

De drie partijen reageren op een oproep van VVV-voorzitter Hai Berden om de club de helpende hand toe te steken. Op de nieuwjaarsreceptie van de club zei Berden dat het bestaansrecht van betaald voetbal in de regio Noord-Limburg op de tocht staat.

Stadion

VVD-fractievoorzitter Jozanne van der Velden zegt niet te willen speculeren over geld en een eventuele rol van de gemeente. De PvdA is bereid om te kijken of de gemeente VVV kan helpen als bijvoorbeeld de verbouwing van stadion De Koel aan de orde is. Volgens fractievoorzitter Hay Janssen mag de voetbalclub niet verloren gaan voor Venlo.
'Voetbal is een bedrijf'
Het CDA ziet wel wat in het ondersteunen van maatschappelijke projecten van VVV. Fractievoorzitter Desirée Thissen noemt het op één lijn stellen van steun aan betaald voetbal en kunst en cultuur het vergelijken van appels met peren. "Bij een betaald voetbalclub gaat het om een bedrijf. En dat is heel anders bij cultuurinstellingen."

Oppositie
De grootste oppositiepartij - Lokale Democraten - wijst er juist op dat VVV in een paar wedstrijden net zoveel mensen trekt als gemeentelijk museum Van Bommel van Dam in een heel jaar.

Fractievoorzitter Frans Schatorjé wil VVV daarom best steunen, al weet hij nog niet precies hoe en wat de club wil. Ook Schatorjé sluit in ieder geval uit dat de gemeente zomaar geld stopt in de exploitatie van VVV.