Ongeloof na KNVB-besluit: 'Megablunder'

© Niels van Renen
Dat voetbalbond KNVB heeft besloten de Jupiler League-wedstrijd tussen Jong Ajax en NEC over te laten spelen, heeft tot een golf van ongeloof geleid onder de voetbalvolgers.
NEC verloor de wedstrijd afgelopen vrijdag met 2-0 en raakte daardoor in de strijd om de titel vier punten achter op koploper Fortuna Sittard.

Administratieve fout

Jong Ajax speelde echter met de niet-speelgerechtigde Teun Bijleveld. De middenvelder had tijdens FC Dordrecht-Jong Ajax zijn vijfde gele kaart ontvangen, waardoor hij geschorst had moeten zijn. Als gevolg van een administratieve fout van de KNVB stond Bijleveld op vier gele kaarten en stond hij dus 'gewoon' op het veld.

Onverstoorbaar Fortuna
Dat de KNVB de wedstrijd nu laat overspelen na een eigen fout, zorgt voor de nodige scepsis. Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland wil zich echter niet van de wijs laten brengen. 'Wij zijn 1 TEAM en ONVERSTOORBAAR focus op morgen nog 4 finales te gaan!!', schrijft hij op Twitter.

Dubieuze rol

Volgens De Telegraaf speelt KNVB-manager competitiezaken Jan Bluyssen mogelijk een dubieuze rol in het geheel. Voordat hij voor de voetbalbond aan de slag ging, werkte Bluyssen immers zes jaar bij NEC. Dat heeft volgens de krant voor de nodige vraagtekens gezorgd binnen het dossier.