Uitblinker VVV-Venlo valt buiten de Oranje-boot

Vito van Crooij met de kampioensschaal van de Jupiler League. © ANP
Een kleine tegenvaller voor VVV-Venlo uitblinker Vito van Crooij (21); hij is afgevallen voor de definitieve selectie van Jong Oranje.
Van Crooij is slachtoffer geworden van de moordende concurrentie in de Oranje-voorhoede.

Sensatie
Tijdens de eerste weken van de eredivisie, waar VVV-Venlo sinds dit seizoen weer in uitkomt, heeft de jonge aanvaller zicht ontpopt tot een sensatie. Hij scoorde twee keer in twee wedstrijden en gaf daarnaast een assist. Daarmee is hij momenteel een van de meest bepalende spelers op de Nederlandse velden.

Concurrentie
De concurrentie bij Jong Oranje is echter pittig. Op de flanken heeft Van Crooij het verloren van bekende namen als Steven Bergwijn (PSV) en Justin Kluivert (Ajax), terwijl ook FC Groningen-ster Oussama Idrissi hoger in de pikorde staat. In de punt van de aanval moet de Venlonaar oud-Ajacied Richairo Zivkovic en PSV'er Sam Lammers voor zich dulden.

Ook VVV'er Damian van Bruggen, die deze zomer op huurbasis overkwam van PSV, is afgevallen voor de definitieve selectie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!