Jeugdopleidingen voetbalclubs op de schop

Het jeugdvoetballandschap wordt vanaf komend seizoen rigoureus veranderd.
De voetbalbond KNVB stopt met de regionale jeugdopleidingen (RJO). Aan de hand van meerdere criteria ontvangen de jeugdafdelingen van de profclubs straks een internationale, nationale, regionale of lokale status.

Kwaliteitsinjectie

De KNVB hoopt dat de nieuwe opzet leidt tot een kwaliteitsinjectie in het jeugdvoetbal. Om een bepaalde status te verkrijgen moet een club een vooraf vastgesteld aantal punten scoren. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het aantal gediplomeerde (fulltime) trainers, de aanwezigheid van een dagopleiding en het niveau waarop de teams spelen.

Limburgse clubs

De vier Limburgse clubs bereiden zich voor op de nieuwe indeling. Het met Helmond Sport samenwerkende VVV richt zich, net als Roda JC, op de nationale status. Fortuna Sittard hoopt daar in de toekomst voor in aanmerking te komen, maar verwacht nu de regionale status te krijgen.
Dat geldt ook voor MVV dat momenteel een verregaande samenwerking met Racing Genk onderzoekt. De vraag is of de KNVB die internationale alliantie goedkeurt.
Meer over de drastische veranderingen bij de jeugdopleidingen donderdag in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!