Einde aan zoektocht: Roda JC presenteert spits Simakala

© Edwin Vossen / Roda JC
Na een lange zoektocht heeft Roda JC eindelijk de zo gewenste aanvaller binnen. Ba-Muaka Simakala komt over van Borussia Mönchengladbach.
De spits, die ook als schaduwspits uit de voeten kan, tekent in Kerkrade een contract voor twee seizoenen.

Belofte

?Simakala, die naast een Duits ook over een Congolees paspoort beschikt, gold als een grote belofte bij Die Fohlen. Borussia nam hem in 2011 over van de academie van Alemannia Aachen, waarna hij bij de voormalige grootmacht werd klaargestoomd in diverse jeugdelftallen.

Negen goals

In het afgelopen seizoen scoorde hij negen keer voor het tweede elftal van Mönchengladbach. In 2017 mocht hij al eens 10 minuten meedoen bij het eerste elftal, in de Bundesliga. Bij Roda JC gaat Simakala met rugnummer 10 spelen.

Verschil maken

Roda JC-directeur Harm van Veldhoven lichtte enkele dagen geleden tegenover L1 al een tipje van de sluier op over de komst van de aanvaller. De versterking, naar nu blijkt Simakala, werd door Van Veldhoven toen al omschreven als 'iemand die het verschil kan gaan maken'. De club wil ook nog een nieuwe aanvalspartner voor Simakala gaan vastleggen.

Nieuwe goalgetter

Van Veldhoven moest na het vertrek van aanvallers Dani Schahin en Jorn Vancamp op zoek naar een nieuwe goalgetter. Dat bleek echter een helse klus. Paul Gladon, spits van het Engelse Wolverhampton Wanderers, gold als topkandidaat. Hij haalde echter zijn neus op voor een avontuur op het tweede niveau van Nederland.

Geen proefperiode

Een andere kandidaat, Melvin Platje, koos voor een contract in Indonesië. De Poolse aanvaller Kacper Przybylko werd uitgenodigd voor een proefperiode, maar hij vindt dat hij goed genoeg is om zonder stage in aanmerking te komen voor een contract.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!