Verstappen en Ricciardo racen tegen elkaar op het water

Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo. © ANP
Aan de vooravond van de start van het Formule 1-seizoen daagden Max Verstappen en Daniel Ricciardo elkaar uit voor een race, op het water.
De twee teamgenoten ruilden hun bolides in voor een dinghy en raceten op de Yarra River in Melbourne tegen elkaar.

Australië

Het nieuwe seizoen gaat dit weekend van start op het Albert Park Street Circuit in Melbourne. Vrijdag zijn de eerste trainingen, zaterdag de kwalificatie en zondag de race. Dan wordt voor het eerst duidelijk hoe de wagens van Red Bull ervoor staan.

Verbetering

"We zijn absoluut niet ontevreden. We willen ons nog verbeteren. Maar dat geldt voor iedereen, continu. Zeker met de nieuwe regels. Er is nog veel ruimte voor verbeteringen aan de auto", vertelt Max Verstappen in een interview met de NOS. "We hebben stappen vooruit gezet. Of het voldoende is, moet nog blijken. Het is nog vroeg in het seizoen."

Lees ook: Max Verstappen begint met bescheiden verwachtingen

© ANP

Elkaar helpen

Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo heeft er vertrouwen in. "We willen allebei winnen. Elkaar verslaan. Het team vertrouwt op ons dat we de limiet van de auto opzoeken en feedback te geven. Door elkaar te helpen, vergroten we onze kansen", zegt Ricciardo.
Op het water hadden de twee mannen in ieder geval veel plezier. Ze vlogen in hun bootjes met snelheden van zo'n 90 kilometer per uur over het water. Het leverde in ieder geval nog geen winnaar op.
Volg de eerste Grand Prix van het seizoen zondag via het liveblog op 1Limburg.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.