Handballers naar play-offs voor WK

© iStock
De Nederlandse handballers hebben zich zondag geplaatst voor de play-offs voor het WK van 2019.
De ploeg van de IJslandse bondscoach Erlingur Richardsson versloeg België zondag in de uitverkochte sporthal van Sittard met 33-30.

Spannend

Het team met diverse Limburgse spelers won terecht en had vrijwel de hele wedstrijd een marge van drie treffers in het voordeel. Na een minuut of tien in de tweede helft werd het nog even spannend. De Belgen kwamen dichterbij (22-20), maar Luc Steins bracht het verschil weer op drie, gevolgd door 24-20 van Bobby Schagen. Dat was een voortijdige beslissing van de kwalificatiewedstrijd.

Play-offs

Oranje verzekerde zich daarmee van de eerste plaats in de groep en een plek in de play-offs van later dit jaar. Daarin strijden de handballers om een ticket voor het WK van volgend jaar in Denemarken en Duitsland. De handballers wonnen vijf van de zes groepswedstrijden. Alleen uit tegen Turkije werd verloren.

Groepswinst

Een gelijkspel tegen België had zondag in Sittard al volstaan voor de groepswinst, maar de mannen van Richardsson zorgden voor een passend slot van de kwalificatiereeks. Oranje is nu nog één stap verwijderd van een plek op het WK.