Lawaai Roda-fans zorgt voor Kerkraadse overwinning

© Jack Kochanowski
Door het lawaai dat de Roda-fans produceerden, kon NAC-keeper Mark Birighitti zijn spelers niet instrueren bij een allesbepalende spelhervatting in blessuretijd. Roda sloeg daarna alsnog toe.
De sluitpost wilde een muurtje neerzetten vlak buiten de zestien waar Roda een vrije trap mocht nemen in blessuretijd. Het stond toen nog 0-0.

'Lawaai'

Maar door het gejoel vanaf de Koempeltribune kon hij zijn collega’s niet instrueren. "Ik riep dat ze een muurtje moesten neerzetten. Maar het lukte me niet om goed contact te krijgen. Ik denk niet dat ze me hoorden, misschien omdat het publiek veel lawaai maakte", bekent hij in de regionale krant BN De Stem.

Instormende Gustafson

Uiteindelijk stond er een éénmansmuurtje en had Roda-speler Adil Auassar vrij zicht op het doel. Zijn schot belandde via het hoofd van de doelman achter de lijn. De vraag is nog altijd of de bal werd geschampt door de instormende Simon Gustafson.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!