Jarige Rutjes: 'Afellay zag dat ik aan het korfballen was'

© ANP
Nathan Rutjes (34) viert vrijdag zijn verjaardag en blikt ter ere van die heugelijke gebeurtenis terug op zijn duels met topvoetballers als Dirk Kuijt en Ibrahim Afellay.
In gesprek met Voetbal Inside lepelt de middenvelder van Roda JC onder meer een anekdote over Theo Janssen op.

Gele kaart
De bebaarde middenvelder speelde bij Vitesse en stond met 3-0 voor tegen Rutjes, die toen bij Sparta Rotterdam speelde. "Ik maakte een overtreding op hem. Toen zei de scheidsrechter: 'Theo, moet ik hem geel geven?' Heel veel spelers zouden 'ja' zeggen. Theo zei: 'Doe niet zo raar, joh. Laat gaan!' Dat vind ik mooie dingen."

Korfballen
Rutjes is door zijn trainers vaak ingezet als degene die de sterspeler van de tegenstander onschadelijk moest maken. Dat gebeurde ook bij Ibrahim Afellay, vroeger de grote smaakmaker bij PSV. "Ik moest hem volgen van de trainer, maar Afellay zag ook dat ik aan het korfballen was. Dus die ging overal lopen. Deed hij slim."

Niet lekker
Ook Keisuke Honda, voormalig ster van VVV-Venlo, kreeg te maken met Rutjes. "De trainer zei: 'Als hij gaat pissen, dan ga je met hem mee.' Komt goed trainer, zei ik. Nou, we lopen in Venlo die trap naar beneden. Het fluitje gaat. En twintig minuten later staat het 3-0 voor VVV, twee keer Honda. Dan voel je je niet lekker, kan ik je vertellen."

Op feestjes en partijen wordt de Rotterdammer het vaakst gevraagd naar zijn duels met Feyenoord-icoon Dirk Kuijt.