De Kamps heeft toch spijt van zware overtreding tegen VVV

Joeri de Kamps net voordat hij Jeffrey Altheer hard raakt. © screenshot FOX Sports
NAC-speler Joeri de Kamps heeft zaterdag alsnog zijn excuses aangeboden voor de zware overtreding op Jeffrey Altheer tijdens de play-off wedstrijd tegen VVV.
Vrijdag na de wedstrijd wilde De Kamps van sorry zeggen nog niets van weten.

Op dammen gaan

Na de wedstrijd zei hij toen gevraagd na de overtreding die een donkerrode kaart verdiende. "Voetbal is een contactsport. Als je dit niet wilt, moet je maar op dammen gaan, zei mijn vader altijd." Ook voor slachtoffer Altheer had hij weinig warme woorden over. "Hij is mijn collega niet."

Geschrokken van beelden

Een dag later komt De Kamps alsnog terug op die uitspraken. Na het zien van de beelden zegt De Kamps op de site van NAC: "Ik wil nogmaals aangeven dat het een ongelukkige situatie was en niet ingegeven met de intentie om iemand de wedstrijd uit te schoppen. Ik ben hiervan geschrokken en wil dan ook graag mijn excuses aanbieden aan Jeffrey. Uit mijn interview na de wedstrijd is dat gisteren niet goed gebleken en dat wil ik graag rechtzetten."

Geluk geen rood

Ook erkende de speler dat een rode kaart voor zijn karatetrap op zijn plaats was geweest. "Ik begrijp dat ik gezwijnd heb met de kleur van de kaart. De scheidsrechter had ook rood kunnen geven."

Schandalig en vreselijk

Eerder veroordeelde de trainers van NAC en VVV de overtreding van De Kamps ook al. "Dit is een belachelijke overtreding. Hier ga ik hem zeker op aanspreken", zei Maaskant nadat hij de beelden had bekeken. VVV-trainer Maurice Steijn was na afloop ook duidelijk: "Schandalig en vreselijk. Als dat geen rood was. Zij hadden met tien man moeten staan maar uiteindelijk moet ik een speler geblesseerd wisselen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!