Tom Dumoulin bereidt zich in Canada voor op WK

Tom Dumoulin. © ANP
Tom Dumoulin bereidt zich met wedstrijden in Quebec en Montreal voor op het WK, dat later deze maand in Noorwegen wordt verreden. Maar hij is niet van plan om in Canada voor spek en bonen te rijden.
Het was afgelopen weken stil rond Tom Dumoulin, na zijn overwinning in de Binck Bank Tour. De Maastrichtenaar was op hoogtestage, en verschijnt vrijdag aan de start tijdens de Grote Prijs van Quebec. Twee dagen later rijdt hij in Montreal.

Serieus

"Ik ga geen jetlag van zes uur tijdsverschil en een lange reis maken om me hier een beetje voor te bereiden", zegt Dumoulin. "Misschien is dit wel helemaal niet de beste voorbereiding. Ik ben hier om het hopelijk goed te doen. Het kan geen kwaad om hier de boel eens flink uit elkaar te trekken. Dat is alleen maar goed, denk ik."

Knecht

De Maastrichtenaar ziet zichzelf niet als favoriet voor de overwinning in de Grote Prijs van Quebec. Hij rijdt in dienst van zijn ploegmaat Michael Matthews. "Ik ben meer de bliksemafleider in Quebec. Met een late demarrage hoop ik iets te kunnen forceren. Michael is de man waar we voor gaan werken."
In Montreal rijden de renners van Sunweb in dienst van zowel Matthews als Dumoulin.