'Fietswissel Dumoulin tijdens WK goed idee'

© L1
Oud-profwielrenner Alain Strouken noemt het plan van Tom Dumoulin om zijn fiets te wisselen tijdens het WK in Bergen een slim idee.
"Het kan zomaar 20 seconden voordeel op leveren." Hij denkt dat Dumoulin met de wissel zelf 10 tot 15 seconden kwijt is. Maar door het voordeel van de lichtere wegfiets kan hij op de berg 30 tot 40 seconden sneller boven zijn.

Fietswinkel

Strouken werkt al 20 jaar in een fietsenwinkel in Limbricht. Hij legt het verschil tussen een tijdrit-fiets een gewone weg-fiets uit. "Een tijdritfiets is veel zwaarder en dus in je nadeel als je een flinke klim op moet. Ook kun je met een tijdritfiets een heel zwaar verzet kiezen." Strouken wijst vooral op de houding op beide fietsen. "In tijdrit-houding een berg met 9% stijgingspercentage oprijden is zeer onprettig."
Dumoulin overweegt, net zoals veel andere toppers, om de eerste 27,6 kilometer op de tijdritfiets af te leggen. De laatste 3,4 km wil hij dan op zijn wegfiets rijden. De UCI moet nog toestemming geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!