FC Den Bosch blij met Boessen: contract verlengd tot 2019

Wil Boessen. © Jack Kochanowski
Een goed begin van het nieuwe jaar voor Wil Boessen. De Sittardenaar mag langer aanblijven als trainer van FC Den Bosch.
De club laat dinsdag weten de optie in het aflopende contract van de coach te hebben gelicht waardoor Boessen tot de zomer van 2019 bij de Bossche voetbalclub mag blijven.

Mooie uitdaging

De 53-jarige Boessen heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Den Bosch. "We hebben een talentvolle, energieke spelersgroep die volop in ontwikkeling is. Ik zie het als een mooie uitdaging om die ontwikkelingen van de spelers te begeleiden en om de stijgende lijn in de sportieve prestaties door te trekken."

Hoofdtrainer

Boessen volgde afgelopen zomer Wiljan Vloet op als trainer van de Bossche club. Voor die tijd was hij onder meer hoofdtrainer van VVV Venlo, Fortuna Sittard en FC Oss. Hij vertrok in september 2015 naar het Thaise Chiangmai FC en ging in april 2016 voor korte tijd bij Lampang FC aan de slag.

Sportieve ambitie

Met een prima achtste positie is FC Den Bosch het nieuwe jaar ingegaan en de clubleiding is zodoende zeer te spreken over het werk van Boessen, die in de zomer neerstreek in Brabant. "In onze sportieve ambitie staan talentontwikkeling, aantrekkelijk voetbal en strijden voor deelname aan de Jupiler Play-Offs centraal. Op basis van de prestaties tijdens de eerste seizoenshelft geeft Wil Boessen hier op prima wijze invulling aan", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan.

Herkenbaar team

"Er staat een herkenbaar team met veel spelers uit de eigen jeugdopleiding en de regio, dat zich met aantrekkelijk spel heeft opgewerkt naar een verdienstelijke achtste plek op de ranglijst. We hebben als clubleiding veel vertrouwen in de werkwijze van Wil en hebben om die reden zijn optie gelicht", aldus Van der Kraan.
Den Bosch heeft met vijfentwintig tegendoelpunten in negentien speelronden één van de minst gepasseerde defensies van de Jupiler League.