MVV met Okita zet monsterscore neer tegen VV Bunde

© Frank Kerbusch / PubliciteitVisie
MVV Maastricht heeft in het oefenduel tegen VV Bunde ongenadig uitgehaald. De Maastrichtenaren wonnen met maar liefst 0-21. Aanvaller Koen Kostons scoorde maar liefst 11 doelpunten.
De Maastrichtenaren begonnen in Bunde tegen de vierdeklasser met Jonathan Okita in de basis. Okita trainde tijdelijk apart, omdat hij volgens de club te veel bezig zou zijn met een transfer. Hij speelde ruim een uur mee en werd vervangen door Abubakar.

Hattrick
De mannen van trainer Ron Elsen gingen vanaf het beginsignaal in de aanval en kregen al direct een kans om op voorsprong te komen, maar Koen Kostons zag zijn schoten naast het doel van Bunde gaan. Tien minuten later bracht hij zijn team met een afstandsschot op 0-1. Halverwege de eerste helft zeilde de 18-jarige Belgische aanvaller door de verdediging van Bunde en stond MVV met 0-2 voor. Kort daarna liet de man uit Lanaken zijn derde treffer in het duel aantekenen en voltooide hij zijn hattrick.
MVV-aanvaller Koen Kostons was elfmaal trefzeker in de oefenwedstrijd tegen Bunde. © Frank Kerbusch
Smaak te pakken
Een individuele actie van Jonathan Okita eindigde tegen de buitenkant van de paal. Na een half uur spelen liet Everaers 0-4 aantekenen en even later schoot Kostons de bal opnieuw achter de doelman van Bunde. De aanvaller had de smaak te pakken, schoot in een volgende aanval de bal eerst tegen de Bunde-doelman, maar in de rebound alsnog in het doel: 0-6. MVV bleef aanvallen en kwam door Gunst op 0-7 en Pieter Nys kopte de 0-8 in. Jonathan Okita bewees van waarde te zijn voor de Sterrendragers en scoorde na een solo-actie op slag van rust de negende Maastrichtse treffer.

Duit in zakje
De Maastrichtenaren begonnen sterk gewijzigd aan de tweede helft. Last, Ippel, Golpek en Seegers vervingen Deom, Moustafa, Nys en Gunst. Zes minuten na de hervatting scoorde Kostons zijn zesde doelpunt van de wedstrijd en Kjell Knops schoot nummer 11 in doel. Daarna was het opnieuw Kostons die raak schoot. Invaller Dogan Golpek deed een duit in het zakje door het dertiende doelpunt te maken. Na een assist van Okita maakte Ippel er 0-14 van de vijftiende treffer kwam van de schoen van Okita.

Afslachting
Koen Kostons nam doelpunt 16 en 17 voor zijn rekening en Golpek liet doelpunt 18 noteren na ene mooie actie. Daarmee was de afslachting van VV Bunde nog niet voorbij, want Kostons scoorde zijn tiende treffer en zorgde ook voor de 0-20 op het scorebord. Met een eigen doelpunt van Bunde eindigde het duel.

MVV speelt dinsdag in de Geusselt een oefenwedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!