Eijer sleutelt nog aan succesformatie Fortuna Sittard

Kevin Hofland (links) met René Eijer, het trainersduo van Fortuna Sittard. © Niels van Renen
Met een relatief onervaren selectie én elf nieuwe spelers staat Fortuna Sittard voor een boeiend avontuur in de Eredivisie.
Trainer René Eijer sleutelt nog aan een formatie die de club succes moet brengen.

De oefenmeester, die dit seizoen ook zelf debuteert op het hoogste niveau, staat zaterdag voor het eerst langs de lijn tijdens een officiële wedstrijd van Fortuna Sittard. Dan is Excelsior de tegenstander in Rotterdam.

Hoop nieuwelingen
Eijer en assistent Kevin Hofland kregen de pittige klus om elf nieuwe spelers in te passen én de ploeg naar een Eredivisie-niveau te tillen. "Het zijn een hoop nieuwelingen", geeft Eijer toe. "Die moeten naar elkaar toe groeien en elkaars kwaliteiten leren kennen. Maar een hoop ploegen kennen ons niet, dus dat wordt spannend."

Sceptici die geen geloof hebben in zijn team, lacht hij weg. "Laat ze maar praten."

Captain Wessel

Fortuna Sittard nam deze zomer afscheid van aanvoerder Perr Schuurs. Zijn collega in het hart van de verdediging, Wessel Dammers, neemt de rol van kapitein over. "De trainer vertelde het voor de groep, dat is wel een moment waar je trots op bent", zegt de oud-Feyenoorder. "Je moet situaties in het veld herkennen, een beetje de leiding geven. Ik heb het gevoel dat dat wel in me zit."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!