MVV verslaat jonkies van Standard met 7-0

Jonathan Benteke (rechts) scoort de 4-0 tegen Jong Standard. © PubliciteitsVisie/Frank Kerbusch
MVV heeft het O23-team van Standard Luik verslagen. In een met bijna 1.500 toeschouwers gevulde Geusselt werd het 7-0 voor de mannen van Ron Elsen.
Het eerste schot op doel kwam na 8 minuten van de voet van Luikenaar Demarteau, maar zijn afstandsschot ging naast.

MVV kreeg daarna diverse kansen om op voorsprong te komen, maar dat lukte pas in de 26e minuut toen Okita de bal in het net schoot. Tien minuten later schoot Okita een steekbal van Yilderim achter de Luikse doelman. Twee minuten voor rust voorkwam doelman Verrips de aansluittreffer van de Luikenaren.

Voorsprong

Tien minuten na de hervatting vergrootte Ciranni de voorsprong van MVV tot 3-0 en na een uur spelen bracht Benteke uit een combinatie met Okita de stand op 4-0. Een paar minuten later stond 5-0 op het scorebord nadat Thuys de bal in de Luikse touwen had gewerkt. Benteke maakte vervolgens zijn tweede treffer van de avond. Negen minuten voor het einde bepaalde Houben de eindstand op 7-0.
Beide teams wisselden na rust veelvuldig van samenstelling. Bij MVV kwamen nagenoeg alle wisselspelers in actie.