Zwakke tweede helft wordt VVV fataal tegen ADO

© Jack Kochanowski
VVV-Venlo heeft zaterdagavond een teleurstellende nederlaag geleden tegen ADO Den Haag. De Hagenaars klopten de Venlonaren in de Koel met 0-2.
Door de nederlaag ziet VVV de ploeg uit de Hofstad langszij komen op de ranglijst, terwijl de geel-zwarten nu terug te vinden zijn in het rechterrijtje.

Twee keer de paal

De wedstrijd kende een leuk begin, vooral doordat VVV direct de aanval zocht. Dat had al na zes minuten tot de 1-0 kunnen leiden, maar Lennart Thy zag zijn schot op wonderbaarlijke wijze via beide doelpalen terug het veld in kaatsen. Het Venloos veldoverwicht resulteerde ook in doelpogingen van Leroy Labylle en Vito van Crooy. ADO-keeper Robert Zwinkels had echter op beide schoten een antwoord.

Kansen

ADO had in het openingskwartier via Melvin Lorentzen ook al een goede scoringsmogelijkheid om zeep geholpen, maar kwam naarmate de eerste helft vorderde ook voetballend beter in de wedstrijd. Daarbij mocht VVV niet klagen dat ADO-aanvaller Erik Falkenburg zijn eigen kans ontmantelde.
Aan de overkant stuitte Thy namens VVV op slag van rust opnieuw op de sterk keepende Zwinkels.

Afgestraft

In de tweede helft zakte het niveau verder weg. Doordat VVV én ADO zich compact opstelden, kregen de bezoekers na de pauze een tamme vertoning te zien. VVV vergat bij vlagen te voetballen en dat werd afgestraft door de bezoekers: uit een voorzet vanaf rechts kon Falkenburg ongedekt de 0-1 binnenknikken.

Creativiteit

De Venlonaren misten de creativiteit om ADO met de rug tegen de muur te drukken en de vele lange ballen sorteerden amper effect. Ook enkele aanvallende wissels konden het tij niet teren voor de ploeg van Maurice Steijn, die zag dat zijn ex-werkgever in de slotseconden de score nog uitbreidde.
Invaller Björn Johnsen profiteerde van de weggegeven ruimte en bepaalde daarmee de eindstand op 0-2.