Publieksfavoriet Roda JC zoekt Nederlandse club

Sanharib Malki en zijn vrouw Maria. © Facebook / Sanharib Malki
De Syrische spits Sanharib Malki (33) is op zoek naar een Nederlandse club waar hij zijn voetballoopbaan een vervolg kan geven.
Dat zegt zijn adviseur tegenover 1Limburg.

Roda JC
Malki wordt al sinds zijn vertrek in 2013 regelmatig genoemd bij voormalig werkgever Roda JC. En dat mag geen verrassing heten: hij scoorde in twee seizoenen liefst 45 keer in 71 wedstrijden voor de ploeg uit Kerkrade. De dertien spitsen die hem in de afgelopen vier seizoenen probeerden te vervangen, scoorden samen slechts 60 keer.

Concreet
De roep om Malki is in Kerkrade daarom groter dan ooit. En niet onbelangrijk voor Roda JC: de spits is transfervrij na zijn vertrek bij het Qatarese Al-Wakrah. "Maar er speelt op dit moment niets concreet rondom Roda JC", zegt de adviseur van de spits. "Sanharib wil wel graag weer in Nederland voetballen, dus we richten ons op die markt. En Roda zal natuurlijk altijd een interessante optie blijven."
© ANP

België

Na avonturen in Turkije en Qatar wil Malki dichter bij huis spelen. En dat 'thuis' is Wemmel, een plaats in de buurt van Brussel, waar hij woont met zijn Heerlense vrouw Maria. Daarmee lijkt ook België een optie voor de Syrische topschutter. "Misschien", zegt zijn adviseur. "Maar onze focus ligt nu op Nederland."