MVV treedt strenger op tegen fans die zich misdragen

© 1Limburg
MVV gaat strenger optreden tegen bezoekers die zich misdragen tijdens een wedstrijd.
Dat zegt algemeen directeur Paul Penders naar aanleiding van twee incidenten die zich de afgelopen maanden afspeelden in De Geusselt. Eén van die zaken werd deze week behandeld voor de tuchtcommissie van de KNVB in Zeist.

Boete

Het ging om een hoger beroep dat MVV had aangetekend. De tuchtcommissie wilde MVV een boete opleggen van 'enkele duizenden euro's' omdat er tijdens de derby tegen Fortuna voorwerpen op het veld waren gegooid. Ook één van de assistent-scheidsrechters werd daarbij bekogeld. Bij de behandeling in Zeist was algemeen directeur Paul Penders van MVV aanwezig.

'Club is de dupe'

Hij laat weten dat hij zijn zegje heeft mogen doen voor de commissie en toen ook heeft aangekondigd maatregelen te gaan nemen tegen supporters die zich misdragen. "Het gooien van spullen op het veld spullen hoort niet. En uiteindelijk is de club de dupe. Dat willen we niet meer. Je kunt niet alles controleren want als iemand een glas bier over het hek gooit, dan is dat niet tegen te houden," zegt Penders. "Deze mensen willen we harder aanpakken en ze ook aansprakelijk stellen voor de schade die wij als club lijden. Dat kan onder meer via videobeelden."
Of MVV de opgelegde boete uiteindelijk moet betalen wordt over twee weken duidelijk als de tuchtcommissie uitspraak doet.

Financiële consequenties

Of de rellen die ontstonden in de eerste play-off wedstrijd tussen MVV en Roda op 25 mei nog financiële consequenties hebben voor MVV is nog onduidelijk. Die zaak ligt nu nog bij de openbaar aanklager. In de beginfase van die wedstrijd werden ook voorwerpen op het veld gegooid en ontstonden in de rust rellen omdat aanhangers van MVV het veld op renden en spullen naar de Roda-fans gooiden.