Max Verstappen hekelt 'teenslipper' op bolide

© ANP
Max Verstappen gruwt van de 'teenslipper' die de bolides in de Formule 1 in 2018 verplicht zijn te monteren op hun cockpit.
De beugel dient als extra hoofdbescherming. "Ik vind het helemaal niks. Ik kijk er ook niet naar uit om er mee te rijden. Je verliest zicht en het hoort gewoon niet op een Formule 1-auto", laat de Limburger van Red Bull weten in een interview op Verstappen.nl

Trainingen

De zogenaamde 'teenslipper' is dit seizoen regelmatig getest tijdens trainingen. De meeste coureurs hebben weinig op met de noviteit, maar de internationale autosportfederatie FIA wil toch de beugel invoeren. De constructie moet de coureurs beschermen tegen losgeraakte onderdelen die na een crash kunnen rondvliegen.

Eenvoudiger en luidruchtiger

Verstappen kan zich wel vinden in de plannen van de Formule 1 om de motoren eenvoudiger en luidruchtiger te maken. "De 'power units' moeten gelijker worden. Een team moet wat betreft het winnen van races niet afhankelijk zijn van de motor. Voor de rest natuurlijk meer geluid, dat hangt ermee samen'", aldus de Limburger, die zich opmaakt voor de slotrace van dit jaar, komende zondag in Abu Dhabi.
De laatste race van dit seizoen is opnieuw te volgen via het liveblog op 1Limburg.