MVV na jaren volledig schuldenvrij

© Jack Kochanowski
Voetbalclub MVV is volledig schuldenvrij, nadat het heeft afgelost op een spelersfonds waarin schuldeisers zich hadden verzameld.
Er zou nog een bedrag tussen de 120.000 en 150.000 euro open hebben gestaan voordat de Maastrichtse club de laatste aflossing deed.

Spelersfonds
Met deze aflossing komt er een einde aan een langlopend traject van schulden wegpoetsen. In 2010 werd het spelersfonds opgericht, toen MVV nagenoeg failliet was. Drie schuldeisers, samen goed voor 1,1 miljoen euro aan leningen, stapten in het fonds en hielpen de club zo terug in het zadel.

Regeling
Eind 2014 besloten de schuldeisers akkoord te gaan met een regeling, waardoor ze een deel van hun geld niet meer terug zouden zien. Volgens de nieuwe regeling zou MVV tot 2018 moeten aflossen. Dit is nu versneld gebeurd.

Schuldenvrij
MVV-directeur Paul Penders is in zijn nopjes na de laatste betaling. "We zijn nu schuldenvrij, hebben geen verplichtingen meer", bevestigt hij tegenover 1Limburg. "De club ligt weer op koers en daar zijn we uiteraard erg blij mee." Volgens Penders zal de begroting, ondanks de huidige financiële situatie, nagenoeg hetzelfde zijn als vorig jaar.

Hendriks
Ook de grootste schuldeiser in het fonds, Nol Hendriks, bevestigt het nieuws. "Ik heb het geld binnen, MVV heeft zich netjes aan de afspraken gehouden", zegt de textieltycoon. "Het klopt dat ik niet al het geld heb gekregen dat ik de club ooit heb geleend, maar daar heb ik zelf mee ingestemd. Ik ben blij dat er nu een streep onder staat en dat MVV het zo goed doet."

Spelers
Het goede nieuws voor de club, is dat het nu alle inkomsten weer volledig naar eigen zin kan besteden. Tot op heden moesten eventuele transferinkomsten worden aangewend om de schuldpositie te verbeteren. Wellicht kan MVV meteen profiteren van de nieuwe realiteit. Rechtsback Alessandro Ciranni weet zich in de belangstelling van FC Utrecht en Sparta Rotterdam, terwijl ook linksback Leroy Labylle goed in de markt ligt.