Fortuna begint competitie met royale zege

Lisandro Semedo na zijn goal in de eerste wedstrijd tegen FC Dordrecht. © Niels van Renen
Fortuna Sittard is de competitie met een royale overwinning begonnen. In eigen huis versloegen de geel-groenen FC Dordrecht met 5-1.
De mannen van Sunday Oliseh kwamen fel uit de startblokken en mochten binnen tien minuten drie hoekschoppen nemen. Doelpunten leverden die echter niet op.

Opening

Na 14 minuten gaf nieuweling Lisandro Semedo zijn visitekaartje af. Hij schoot de bal achter keeper Renze Fij: 1-0. Fortuna bleef aandringen en was via Gavin Vlijter dicht bij de tweede treffer. Hij werd op de rand van de zestien onderuit gehaald, maar de vrije trap belandde in het Dordrecht-muurtje.

2-0

Tien minuten later was het dan toch raak. Finn Stokkers werd vanaf het middenveld gelanceerd, passeerde enkele verdedigers en werkte de bal in het Dordrecht-doel: 2-0. Fortuna probeerde de voorsprong te vergroten, maar dat lukte voor rust niet meer.
© Niels van Renen

Tam

Fortuna begon tam aan de tweede episode. Dordrecht kreeg wat kansjes, maar bezorgde doelman Santos nauwelijks werk. Na ruim een uur spelen scoorde Finn Stokkers zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Uit een hoekschop schoot de goalgetter de bal feilloos in Dordtse doel: 3-0. Kort daarna wist Dordrecht via Hamer een tegentreffer te produceren, maar het spel was nauwelijks hervat of invaller André Vidigal rondde een voorzet van Dianessy met een fraaie treffer af: 4-1.

Vijfde treffer

?Fortuna Sittard bleef geïnspireerd doorspelen. In blessuretijd mochten de ruim 3.000 toeschouwers nog een vijfde doelpunt van de Sittardse ploeg begroeten toen invaller Askovski een vrije trap van Perr Schuurs in het doel van de Dordtenaren schoot

Met deze overwinning is Fortuna Sittard de eerste koploper van het seizoen in de Jupiler League.
© Niels van Renen
© Niels van Renen