Zware domper voor MVV tijdens eerste play-offwedstrijd: 1-3

© Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl
MVV heeft in de eerste ontmoeting in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie uitermate zwak gepresteerd.
In de Geusselt verloren de mannen van Ron Elsen met 1-3 van Almere City FC en daarmee lijkt de rol van de Maastrichtenaren in de play-offs al bijna uitgespeeld.

Openingstreffer

De Maastrichtenaren kregen via Schroijen en Okita al vroeg in de wedstrijd de kans de score te openen, maar doelman Kramer plukte een bal van Schroijen uit de lucht en Okita wipte de bal eerst over Mirani en daarna over het doel.
Na bijna een kwartier spelen kwam MVV goed weg toen een afstandsschot door Verrips tot hoekschop verwerkt werd en Mac-Intosch de corner vanuit buitenspelpositie in het doel kopte. Een paar minuten later wist de MVV-doelman een zwabberbal van Owusu onschadelijk te maken.

Kansen

Halverwege de eerste helft kwam Almere op voorsprong toen Mirani de bal uit een hoekschop in het Maastrichtse doel kopte. Overtoom en Salawisa hadden kort tevoren vergeefs geprobeerd de bal over de doellijn te werken. Almere bleef aandringen, maar een overtreding op Golpek aan de rand van het strafschopgebied leverde een vrije trap op die Ciranni in de bovenhoek van het Almere-doel schoot: 1-1. Beide ploegen kregen daarna nog wat kansjes, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Vrije trap

In de tweede helft was het Almere City FC dat het spel maakte. Van de Water schoot de bal in de eerste minuut rakelings langs. Vijf minuten later was het dan toch prijs toen Almere na een overtreding van Mares een vrije trap kreeg en verdediger Mirani een assist van Mac Donald met de 1-2 afrondde. Kort daarna knalde Van de Water de bal keihard tegen de paal en schoot Hoefdraad de bal in de rebound voorlangs.

Vleugellam

MVV leek vleugellam en moest na ruim een uur spelen opnieuw een doelpunt incasseren. Weer was het Mirani, die de bal vanuit een vrije trap achter Verrips kopte.
De Maastrichtenaren presteerden ver onder de maat en ruim voor tijd hielden de eerste toeschouwers het in de Geusselt voor gezien.

Afgang

MVV kwam nog enkele keren in de buurt van het doel van Almere, maar gevaar bleef uit. Almere probeerde het doelsaldo nog wat op te vijzelen, maar de omhaal van Van de Water verdween over het Maastrichtse doel en voorkwam daarmee een enorme afgang voor MVV.
Zaterdag volgt de return in Flevoland. MVV zal dan uit een ander vaatje moeten tappen dan in eigen huis en minimaal drie doelpunten meer moeten scoren dan Almere City FC.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!