Video: Jongensdroom komt uit voor MVV-broers Martina

© MVV
Shermar en Shermaine Martina, beiden spelers bij MVV Maastricht, vertrekken maandag naar Curaçao. De tweeling is opgeroepen voor de nationale ploeg en voegt zich voor het eerst bij die selectie.
"Daar hebben we geen woorden voor, zo mooi is dat", zegt een sprakeloze Shermaine.

Onze jongens

Met glunderende ogen vertellen ze over hun thuisbasis. "Toen onze moeder hoorde dat we waren opgeroepen, wist ze niet hoe snel ze de familie moest bellen," zegt Shermar. "Ze riep: ze komen hoor, ze komen, onze jongens, ze komen naar Curaçao."

MVV

De tweeling was vorig jaar al opgeroepen, maar besloot daar geen gehoor aan te geven. "MVV was toen de belangrijkste focus," aldus Shermaine. "Dat is het nog steeds, maar je weet ook niet hoe vaak een kans als deze voorbij komt."

Toegevoegde waarde

De kans dat ze ook daadwerkelijk speelminuten gaan maken, achten de broers redelijk. "Als ik naar het team kijk, denk ik wel dat we een toegevoegde waarde zijn", zegt Shermar. "En zo niet", vult Shermaine aan, "dan hebben we toch met die jongens getraind."

Geintje

Het is de vraag of bondscoach Remko Bicentini de eeneiige tweeling wel uit elkaar kan houden. "Waarschijnlijk niet. Maar dan kunnen we misschien wel een geintje uithalen", aldus Shermaine. Curaçao speelt twee vriendschappelijke interlands, op 23 maart en 26 maart. In beide duels in Bolivia de tegenstander.