Brentjens: 'Als ze hard fietsen, kan ik ik niet meer mee'

© ANP
Oud-mountainbiker Bart Brentjens vreest dat hij niet meer mee kan als er echt hard wordt gefiets.
"Als ze echt hard fietsen, kan ik vrees ik niet meer mee", zei Bart Brentjens in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1.

40+

Hij refereerde naar het NK Mountainbike dat zaterdag in Landgraaf werd verreden. Toen won oud-renner Erik Dekker bij de Masters 40+.

Pijn doen

Ik kan heel veel trainingen mee doen. En ik heb de laatste tijd ook een hoogtestage gedaan, 2 weken in Andorra gezeten bijvoorbeeld. Maar het is lastig. Ik kan zeker nog wel 'pijn' doen. Maar ik denk niet dat het lukt op zo'n NK.
Zijn eigen wedstrijd - de Bart Brentjens Challenge- of bijvoorbeeld de Brasil Ride of een meerdaagse in de Alpen, dan ben ik present.

Cape Epic

Brentjens kan ook genieten van de loodzware Cape Epic in Afrika. Dat is een meerdaagse mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika. "Te vergelijken met acht bergritten in de Tour", aldus Brentjens.

Cadel Evans

Bij de Masters 40+ wonnen Cadel Evans en George Hincapie de afgelopen editie van Cape Epic. Brentjens eindigde toen op plek 3 met zijn Braziliaanse collega.

Goud

Brentjens uit Haelen behaalde eerder de gouden medaille op de Olympische Spelen in Atlanta in '96.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!