'Sagan weer mee laten doen in Tour is belachelijk'

© ANP
"Peter Sagan terug laten meedoen met deze Ronde van Frankrijk is belachelijk", zegt Gert Jakobs.
"Dat kan natuurlijk niet", zei de oud-renner en vaste wieleranalyticus ?Gert Jakobs in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1 dat donderdag vanuit het Tom Dumoulin Bike Park bij De Sportzone in Sittard-Geleen kwam.

CAS

Het internationale sporttribunaal CAS heeft het beroep van wielerformatie Bora-hansgrohe tegen de uitsluiting van Peter Sagan in de Ronde van Frankrijk afgewezen. Dat liet de instantie weten. Maar het CAS zei dat Sagan niét mag terugkeren naar de Tour.
"Ik snap dat zowel Sagan als zijn wielerploeg gefrustreerd zijn, maar je kan niet naar het hoogste sporttribunaal gaan en dan zeggen dat ie terug in de koers moet komen", aldus Jakobs. Die het overigens persoonlijk ook wel jammer vond dat Sagan uit de Tour is gezet. "Maar het kan niet dan een ploeg zoiets wil, nadat Sagan inmiddels 2 etappes niet heeft mee gedaan."

Straf van tafel

Sagan werd dinsdag uit de ronde gezet nadat hij in volle sprint de Brit Mark Cavendish in de hekken had gereden. De ploeg van Sagan wilde de straf van tafel hebben, omdat de wielrenner niet is gehoord voordat de uitsluiting werd bekendgemaakt.
Het team houdt vol dat de Slowaakse wereldkampioen de val van Cavendish niet heeft veroorzaakt.