Run op kaarten voor uitverkochte EK-finale Oranjeleeuwinnen

© ANP
Kaartjes voor de finale van het EK vrouwenvoetbal in Enschede komende zondag zijn erg gewild op internet.
Op ticketdoorverkoopsite Ticketswap vragen enkele duizenden mensen om een kaartje. Op Marktplaats wordt voor finalekaartjes een veelvoud van de oorspronkelijke prijs geboden.

Uitverkocht

De Nederlandse vrouwen plaatsten zich donderdag voor het eerst in de geschiedenis voor de finale van het EK, dat plaatsvindt in eigen land. De finale is via de reguliere verkoopkanalen uitverkocht.

100 euro

Kaarten zijn officieel 20 tot 40 euro. Op Marktplaats wordt rond de 100 euro geboden per kaartje. Marktplaats laat via een woordvoerder weten niet in te grijpen in de doorverkoop, tenzij de oorspronkelijke aanbieder daarom vraagt. "Het verkopen is gewoon legaal. Het kan zijn dat organisatoren het verbieden in hun voorwaarden en dan kunnen ze advertenties die in overtreding zijn bij ons melden."

Oneerlijke doorverkoop

De KNVB benadrukt dat het doorverkopen van kaarten niet is toegestaan, maar maakt er zelf niet veel werk van, zegt een woordvoerster. "We staan niet te springen om oneerlijke doorverkoop. Als mensen toch kaarten kopen dan hopen we dat ze kiezen voor een site als Ticketswap waarbij de kaarten gecontroleerd zijn. We houden het wel in de gaten."

Finale

De zegsvrouw is wel blij dat het stadion zondag om 17:00 uur vol zal zitten. "Het is uitverkocht en de hoofdmoot zal net als donderdag bij de halve finale oranje kleuren. We verwachten dat slechts 10 procent van de bijna 30.000 bezoekers Deens zal zijn. Ook buitenlandse bezoekers met kaarten zullen wel kleur bekennen en in het oranje komen."

Limburg

In de selectie van bondscoach Sarina Wiegman zitten drie Limburgse vrouwen: Lieke Martens (Nieuw-Bergen), Dominique Janssen (Horst) en Vanity Lewerissa (Maastricht).