Moeilijke mooie mannen-keuze voor Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel. © ANP/Levin den Boer
"Ik heb een wereldjob", zegt koersdirectrice Leontien van Moorsel van de Amstel Gold Race voor vrouwen. Ze heeft de keuze uit 15.000 mannen mannen die kandidaat zijn om rondemister te worden.
Amstel deed vorige week een oproep aan mannen om de vrouwelijke winnaars van de Ladies Edition komende zondag te feliciteren en te kussen. De animo blijkt gigantisch.

Ronde-boys

Je zou zeggen dat een koersdirecteur bezig is met hele andere dingen in aanloop naar de Amstel Gold Race. "Maar dit is wel heel belangrijk!" grapt Van Moorsel. "Ik heb tegen Leo van Vliet gezegd dat hij de rest van de organisatie maar moet doen, dan doe ik de ronde-boys."
Audio: Leontien van Moorsel over de rondemister - 10 apr 2017

Eisen

De wielrensters hebben een oproep gedaan omdat zij vonden dat het tijd wordt voor een rondemister. De dames vinden dat de man 'gesoigneerd moet zijn, een lekker kontje moet hebben en een sixpack'. "Ze hebben nogal wat eisen," zegt Van Moorsel. "Ik heb ze nog gezegd, het gaat niet alleen om de buitenkant, het innerlijk is ook belangrijk. Maar dat vonden zij volgens mij niet."

Jonge god

Van Moorsel vindt het initiatief erg leuk. "Met alle respect voor de burgemeesters en wethouders die de vrouwen normaal feliciteren, maar dan staan er mannen van in de 50. Dan denken die meiden ook: heb ik daar nou zo hard voor gefietst? Dan liever een jonge god met een bosje bloemen!"
Mannen die denken dat ze in aanmerking komen, kunnen zich tot dinsdagmiddag opgeven. Woensdag wordt er uit de vele duizenden inzendingen een keuze gemaakt.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.