Oranjevrouwen onder 19: cruciaal duel in Meerssen

© iStock
Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 speelt donderdag in Meerssen tegen Denemarken de laatste en beslissende wedstrijd in de eliteronde.
Regerend Europees kampioen Nederland heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het EK komende zomer in Israel.

In groep zes van de EK-kwalificatie heeft zowel Denemarken als Nederland de eerste twee wedstrijden tegen Tsjechië en Slovenië gewonnen. Maar Oranje heeft een beter doelsaldo dan de Denen (9 tegen 5).

Beste nummer 2
Als de Nederlandse meisjes verliezen, hebben ze nog een kleine kans om zich alsnog te plaatsen. Ook de beste nummer 2 gaat naar het EK. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons rechtstreeks plaatsen voor het EK", zegt bondscoach André Koolhof uit Eijsden.

Thuisvoordeel
"Ik verwacht een spannende wedstrijd. Het wordt een mooie clash." Verdedigster Danique Kerkdijk (18) is het daarmee eens. "Denemarken is zowel fysiek als voetballend heel sterk." Koolhof en zijn team hopen dat er zo veel mogelijk mensen komen kijken. "Het is een enorme steun voor het team als de supporters erachter gaan staan. Zo kunnen we optimaal profiteren van het thuisvoordeel."

De wedstrijd tussen Nederland en Denemarken wordt gespeeld in Sportpark Marsana, op de velden van SV Meerssen. De aftrap is om 18.00 uur. De kaartjes kosten vier euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!