IJshockeysters Oranje blijven winnen op WK

© iStock
De Nederlandse ijshockeysters blijven winnen op het WK in Korea.
Na overwinningen op Groot-britannië en Noord-Korea versloeg Oranje in Gangneung Slovenië met 5-1.

Vroege voorsprong

Slovenië opende na 30 seconden de score, maar zes minuten later was de stand door een treffer van Mieneke de Jong weer in evenwicht. Kort voor het einde van de eerste periode bracht Jet Milders op aangeven van Julie Zwarthoed het Nederlandse team op voorsprong.

Zwarthoed

De tweede periode was nauwelijks een minuut oud of Julie Zwarthoed bracht Oranje op 3-1. Elf seconden later was het opnieuw prijs toen Larissa Haverkorn de puck in het Sloveens doel schoot. Ver in de slotperiode maakte Mieneke de Jong haar tweede treffer van de wedstrijden bepaalde de eindstand op 5-1.

Doelsaldo

Korea gaat aan de leiding in Divisie IIa met negen punten. Oranje heeft evenveel punten, maar een slechter doelsaldo. Nederland vervolgt het toernooi donderdag tegen Australië. Zaterdag staat de ontmoeting tegen gastland Korea op het programma.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.