VVV en NEC delen punten in oefenpartij

Clint Leemans (VVV-Venlo). © Jack Kochanowski
VVV-Venlo en NEC hebben een week voor aanvang van de competitie in een oefenpartij gelijkgespeeld. In de Koel in Venlo werd het 1-1. Beide doelpunten werden na rust gescoord.
VVV kreeg al vroeg in de wedstrijd enkele kansjes, maar tot gevaarlijke situaties leidde dat niet. Een vrije trap van Leemans raakte de NEC-muur en Hunte wist niet te profiteren van een voorzet van Dekker.

10 man
Andere doelpogingen werden door de Nijmeegse ploeg tot corner verwerkt en schoten van Thy en Leemans vlak voor rust gingen over het NEC-doel. NEC speelde het grootse gedeelte voor rust met 10 man nadat Joppen met rood van het veld was gestuurd.

Penalty

Enkele minuten na de hervatting kopte Promes voorlangs. Even later had NEC wel succes toen Groeneveld uit een counter de bal achter doelman Unnerstall werkte: 0-1. Zes minuten later maakte Leemans na een overtreding op Van Crooij vanaf de penaltystip de gelijkmaker.
VVV probeerde een voorsprong te forceren, maar pogingen van Rutte, Thy, Tissoudali en Van Crooij strandden en een treffer van Tissoudali kort voor tijd werd wegens buitenspel afgekeurd.