Done deal: Venezolaanse dubbelslag voor Fortuna Sittard

Rubén Ramírez, Áron Dobos en José Bandez (vlnr) op de training van Fortuna Sittard. © Instagram / Fortuna Sittard
Fortuna Sittard gaat het nieuwe seizoen in met twee Venezolaanse spelers. Vleugelaanvaller José Bandez (18) en centrumverdediger Rubén Ramírez (22) versterken het team van René Eijer en Kevin Hofland op huurbasis.
Dat bevestigt hun zaakwaarnemer in gesprek met L1. Fortuna Sittard heeft in beide huurcontracten de optie opgenomen om de spelers definitief over te nemen.Eerste elftal

?De zaakwaarnemer van Bandez en Ramírez stelt dat beide spelers worden gehaald voor het eerste elftal. "Hopelijk passen ze zich snel aan, zodat de Eredivisie kan zien wat ze in huis hebben. Ik denk dat beide spelers indruk gaan maken in Nederland." Ze omschrijft Ramírez als een snelle en technisch begaafde verdediger, terwijl Bandez een snelle, dynamische aanvaller is die uitblinkt in 1-tegen-1-situaties.


Lang gescout

Fortuna Sittard houdt beide spelers al geruime tijd in de gaten, vertelt hun begeleider. "De club volgt ze al maanden. Ramírez maakte onderdeel uit van Venezolaanse jeugdelftallen en Bandez wordt gezien als één van de meest veelbelovende spelers van het land." De transfers zijn inmiddels helemaal rond, stelt ze. "Binnenkort zal de club dat naar buiten brengen."


Ramírez, die ook over een Portugees paspoort beschikt, wordt overgenomen van Atlético Venezuela. Zijn Venezolaanse collega komt over van Carabobo FC.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!